Selecteer een pagina

Je Intuïtie

Je kunt op je Intuïtie vertrouwen. Altijd. We zijn alleen een beetje vergeten hoe we dat het beste kunnen doen. Hoe dat ‘naar je Intuïtie luisteren’ werkt, kunnen we leren door te oefenen, door te voelen wat je vanbinnen voelt. Je kunt voor jezelf gaan uitzoeken wat voor jou het makkelijkst is om met je Intuïtie in contact te komen. Soms is het voldoende om even stil te zijn en te voelen wat je voelt. Maar als er te veel onrust in je hoofd of lijf is, kan het fijn zijn om te gaan wandelen in de natuur. Dan kom je tot rust en ontspanning en sta je meer open voor verbinding met je Intuïtie . Het kan ook zijn dat je boodschappen binnenkrijgt door te schrijven, en je je pen maar gewoon moet laten vertellen wat er in je opkomt. Als je leert naar je Intuïtie te luisteren, zal het steeds makkelijker worden deze innerlijke Kompas te herkennen en te volgen. Velen van ons zijn zich niet bewust van haar signalen, of negeren deze alsof ze er niet toe doet. Maar we kunnen het ons weer aanleren contact te maken met deze Bron, door te letten op wat we vanbinnen voelen. Intuïtie wijst je altijd de juiste weg.

Je Intuïtie geeft je al een antwoord op een vraag, voordat jij er over hebt kunnen nadenken. Het is namelijk het allereerste gevoel dat bij je opkomt als je ergens aan denkt of als je een kamer binnenkomt. Direct daarna komt het denken erbij, en vindt je ego opeens van alles van datgene wat je al in een flits gevoeld hebt. Je ego is het ‘ja maar als’ stemmetje. De criticus, die veel van je dromen en enthousiasme nogal eens stuk beredeneert.

Wat je kan helpen bij het herkennen van je Intuitieve raadgeving, is dat je je voorstelt dat je al een keus hebt gemaakt. Hoe voelt datgene dat je gekozen hebt? Geeft het blijdschap en opluchting? Word je enthousiast en zie je welke mooie dingen er allemaal uit kunnen voortkomen? Dan heb je de juiste keus te pakken. Heb  je daarentegen juist een zwaar gevoel in je buik, of heb je het gevoel dat je iets van jezelf hebt moeten opgeven, dan is dat niet de juiste keus.  Zelfs niet als je ego zegt dat je er veel geld mee kunt verdienen, dat je verplicht bent de ander te helpen of dat iedereen om je heen van alles van je zal vinden, als je toch voor het Intuïtief ingegeven advies kiest. We mogen los gaan laten wat anderen vinden of denken dat goed voor ons is, want dat weet namelijk niemand. Niemand anders dan jijzelf weet waar jij echt gelukkig van wordt. Het is soms zelfs al moeilijk genoeg om daar zelf achter te komen, omdat we ons nog weleens heen en weer laten schommelen tussen ons hoofd en ons Hart. Dus probeer voorbij het ego verhaal te kijken die vaak op angst is gebaseerd. Voel wat goed voor jou is en durf er voor te gaan. Volg je Intuïtie en vertouw erop.